Swappen is leuk – Swapping is fun

 • Bericht reacties:4 Reacties

Na lange tijd ontdekte ik dit jaar weer het swappen. Je ziet allerlei oproepen voorbij komen op instagram. Ik swapte een aantal keer boeken- en seizoenspakketten en de afgelopen week deed ik mee met de #ministationaryswap van studio snailmail. Een swap voor papierliefhebbers. En het leuke was dat het de bedoeling was dat je spullen uit je eigen voorraad zou delen. Dus je hoefde je huis er niet voor uit. Minimaal vijf items met in ieder geval een stempel en een rolletje washitape.

Het leuke van een swap is dat je een maatje krijgt toegewezen die je niet kent. Deze keer werden we niet gekoppeld maar maakte je voor iemand iets die zelf weer naar een ander een brievenbuspakketje verstuurd.

Via instagram probeerde ik een beeld te krijgen van de smaak van mijn maatje om zo items bij elkaar te zoeken die “in de smaak” zouden vallen. Dat stimuleert de creativiteit. Ik bedacht om zelf stempels te maken.

Het berenhoofd heb ik eerder al wel eens voor mijzelf gemaakt. Heel leuk om aan de rand van een brief of envelop te stempelen. Net alsof hij over het randje kijkt. Voor deze swap met kerst / winter thema maakte ik er een sjaal en muts bij.

Verder verzamelde ik inpakpapier, allerlei plaatjes, lekkere thee en washitape. Ik maakte enveloppen, beplakte boekbladzijden met servetten, stempelde stickers, stanste tickets, druppelde lakzegels (met stickers op de achterkant) en stanste cadeaulabels. Gaandeweg ontstaan er steeds nieuwe idee├źn om items toe te voegen. Al met al werd het een hele verzameling.

Daarna alles met eenzelfde thema ingepakt. Ik zag op haar instagram dat ze van vintage kerstplaatjes houdt. Ik knipte allerlei plaatjes uit, printte teksten, scheurde papier, verzamelde postzegels en leuke stempels om de pakjes mee te versieren.

In hetzelfde thema maakte ik een kaart. Ik heb inmiddels geleerd dat bij snailmail altijd een handgeschreven brief hoort. Omdat studio snailmail de organisator van de swap was, leek het mij leuk om ook bij de swap een brief te schrijven. Over hoe het pakketje tot stand was gekomen.

Alles paste net in een brievenbusdoosje, zodat het via de postbode bezorgd kon worden.

Het doosje versierde ik met servetten.

En daarmee was de swap voor mij eigenlijk al een succes. Het spoort aan tot nieuwe dingen ontdekken, uitproberen en je creativiteit de vrije loop laten gaan.

Maar het was natuurlijk nog lang niet afgelopen, want afgelopen week werd ik verrast met een pakket in mijn brievenbus.

Zo leuk en mooi allemaal. Deze dame had duidelijk ook mijn instagram heel goed bekeken en gezien dat ik iets heb met muziek en vogels. En dat kwam heel veel terug in de cadeautjes. Mooie stempels, washitape, oude papierwaren en postzegels. Heerlijk!

Het leuke van een swap is dat je onverwacht materiaal ontvangt wat je vaak zelf helemaal nog niet hebt, een echte aanvulling dus.

Ontzettend blij met deze plaatjes. Ik ga er eerst een tijd van genieten voordat ze ergens in zullen worden verwerkt. Ook de andere items zijn een ware aanvulling. Ik heb nog niet echt ervaring met snailmailen en zo wordt mijn collectie mooi vergroot.

Ik stuurde het swappakketje naar Marloes-swap en Becreative-behappy maakte dit mooie pakketje voor mij. Klik op de namen om naar instagram te gaan.

Doe jij wel eens mee aan een swap?


This year I rediscovered swapping again. You find a lot of request to join swaps on instagram. I have swapped books and seasonal themed packages. Last week I joined the ministationary swap organised by studio snailmail. The swap details were to send at least 5 stationary items containing a washitape roll and an ink stamp. The idea was to use stuff from your own stash so you didn’t need to go shopping.

I started by inspecting the instagram account of my swappartner to determine her taste. I decided to make a parcel filled with vintage stuff. On the first pictures you can see what I made and collected.

After the making, the wrapping started. With vintage prints, paper pieces, washitape and old postal stamps the little parcels were decorated. Such a fun thing to do.

I made a matching card and wrote a real snailmail letter to go with it.

Making the parcel was already a succes for me. It stimulates creativity and trying out new things.

But that was not the end. This week a parcel landed in my letterbox. Filled with lovely things. You can see that the sender also inspected my account and saw that I like music and birds. And everything was so nicely wrapped. On the last pictures you can see what I received. All beautifull things. I love the vintage bird pictures. So happy with it.

I send my parcel to Marloes-swap and recieved the wonderfull stuff by becreative-behappy. If you click on the names you will be linked to their instagram accounts.

Have you joined swaps?

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Ingrid

  Wat een leuke en uitgebreide blog heb je over de swap geschreven , met twee prachtige pakketjes!

  1. Wendy (@smurfigeknutselfan)

   Wat heb je een mooi pakket gemaakt en ontvangen.
   Ik heb niet meegedaan , durfde het niet aan.
   Misschien doe ik volgende keer ook mee.

   1. dreamstuff

    Het was voor mij ook een eerste keer. De deelnemers hebben vooral goede intenties en daar gaat het om. Als je weer twijfelt, gewoon doen. Het is superleuk.

Geef een reactie