Kaars in een theekopje – Candle in a teacup

 • Bericht reacties:5 Reacties
Als nieuwjaarspresentje en voor een verjaardag maakte ik kaarsjes in een kopje. Ik zag ze al vaak op blogs en pinterest. Dus de afgelopen maanden gezocht naar leuke theekopjes bij de kringloop, kaarsstompjes opgespaard en bij pipoos kocht ik gewaxte kaarslontjes. Ik maakte ze voor het eerst en het viel me erg mee, geen geklieder en de keuken was na afloop best nog netjes….. Ik smolt de kaarsenstompjes in een pannetje (die ik na afloop gewoon weer schoon kreeg….), plakte de lontjes aan een satéprikker en liet het balanceren boven het kopje en vervolgens vulde ik de kopjes met het kaarsvet (gewoon met een juslepel…). En dan laten stollen…. 
De vogelkopjes waren voor de verjaardag van een tweeling, die beiden dol zijn op vogels. 
Mooie kringloopvondst, precies op maat….
As a Newyears and birthdaygift I made candles in a cup. I saw them frequently on blogs and pinterest. So went the last few months looking for nice teacups in thriftshops, saved candle stubs and bought waxed candlewicks at Pipoos. It’s the first time, and it was easy to make. No mess in the kitchen afterwards….. I melted the candle stubs in a saucepan (and got it clean again after using….), taped the candlewicks on a skewer, leaving them balanced over the cup and then I filled the cups with the wax (just with a gravy spoon …). And then let them solidify….
The bird cups were a birthdaypresent for twins, both of whom are fond of birds.
Beautiful thrift find, made to measure ….

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Tialda

  He wat leuk! Ik maakte vorige week jou idee van vogelvoer in een kopje, en nu zie ik alweer een leuk hergebruik van kop en schoteltjes voorbij komen!.
  Ben je niet bang dat het kopje zal barsten door de hitte van de kaars?

 2. Danielle

  Leuk idee. Ik heb ook wel eens kaarsen gesmolten. Ik gebruikte dan een leeg limonadeblik in een pan met water. Kun je na afloop gewoon weggooien. Daniëlle

 3. petronille

  Of een soepblik, die kun je een beetje knijpen zodat er een tuitje aan komt om mee te schenken. Erg leuk.

 4. Anoniem

  Ha Dreamstuff,
  Het branden van de kaars gaat goed!
  Het kopje blijft heel.
  het geeft een gezellige gloed nu het lontje dieper wegzakt…
  Langs de randen brand het niet helemaal op, maar misschien komt dat nog.
  groet Connie

 5. Anneleen

  Dit is echt heel erg tof!

Geef een reactie