Onthulling…. – Unveiling….

 • Bericht reacties:4 Reacties
 
Een vriendin startte 7 jaar terug met een kunstwerk en door een ware wet van Murphy rij van tegenslagen duurde het 7 jaar voordat het werk werd onthuld. Maar twee weken terug was het zover! En ik mocht erbij zijn….
 
Het kunstwerk – De boom – is gemaakt van cortenstaal en staat op een ovonde (oftewel een ovale rotonde) in een nieuwbouwwijk. Het werk verwijst naar het verleden van het grondgebied waar al sinds de middeleeuwen gewoond wordt. Uit archieven blijkt dat er vroeger rijke families woonden op een woerd, zo noemde men toen een verhoging in het landschap. De boom staat ook op een verhoging en die is beplant met verschillende vakken planten die verwijzen naar de verschillende onderdelen van de nieuwbouwwijk. Vroeger stonden er veel bomen in het gebied, die zijn nu vervangen door huizen. Het kunstwerk is een eerbetoon aan de bomen uit het verleden en bomen in het algemeen.
 
De onthullig was erg feestelijk, er werden ballonnen opgelaten, een wethouder knipte een lintje door, kinderen hadden kleurplaten van de boom ingekleurd en er was een hapje en een drankje.
 
Om de kunstenaar te feliciteren met dit heugelijke feit nam ik een handgemaakt cadeautje mee…. Geinspireerd op het kunstwerk maakte ik een etui en een brillenhoes. Ze woont tegenwoordig ver van het kunstwerk vandaan en kan zo vaak terugdenken aan de boom op de ovonde. Ik fiets wel eens langs de boom en denk dan aan haar aan de andere kant van het land….
 
 
 
A friend started seven years ago with a work of art and after a true law of Murphy row of setbacks the statue was unveiled. Two weeks ago was the day! And I was invited….

The artwork called tree is made of corten steel and stands on a ovonde (is an oval roundabout) in a new neighborhood. The work refers to the past of the territory where people lived since the Middle Ages. Archives show that wealthy families lived on a hill, this was called a woerd , a small hill in the landscape. The tree is also situatied on an increase and it is planted with various plant areas that refer to the different parts of the neighborhood. Previously, there were many trees in the area, which have now been replaced by houses. The artwork is a tribute to the trees of the past and trees in general.

The unveiling was very festive, balloons were launched, an alderman cut a ribbon, kids had colored coloring of the tree and there was a snack and a drink.

To congratulate my friend with this joyous occasion, I made a handmade gift …. Inspired by the artwork I made a spectacle case and a pencil case. She now lives far away from the artwork and can when using the cases often think of the tree on the ovonde. I sometimes cycle along the tree and then think of her on the other side of our country ….

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. BY JM

  Wat een werk is dat geweest!
  Maar hij is wel zeer mooi!!

 2. Ellen1979

  Wat een emotioneel verhaal. De kunstenares heeft meer dan tegenslag ervaren. Wat fijn dat je zo iets moois voor haar hebt gemaakt.

 3. petronille

  Wat een leuke herinnering aan een prachtig en vooral ontzagwekkend kunstwerk. De takken reiken tot hoog in de hemel. Nooit opgeven!

Geef een reactie