Alice slinger – Alice garland

 • Bericht reacties:9 Reacties
 
Ik moet bekennen ik ben fan. En eigenlijk best een groot fan…. dus toen ik het patroon van de slinger in de engelse Mollie Makes zag staan wist ik meteen, die wil ik maken…. Met vilt, borduurzijde, lint en vulmateriaal aan de slag en langzaam groeide de familie…. eerst Alice, en toen de Cheshire cat en daarna de White Rabbit. Als laatste de kaarten want die horen natuurlijk helemaal bij het verhaal.
 
En om in de stemming te komen pakte ik het boek uit mijn boekenkast en las het weer. En het blijft een wonder dat een boek uit 1865 nog steeds zoveel mensen kan inspireren over de hele wereld. En echt een aanrader om te lezen, vol woordgrappen en filosofische doordenkertjes.  
 
Ben je ook fan?
 
 
I must confess I am a fan. And actually a big fan …. so when I saw the pattern of the garland in the English Mollie Makes magazine, I knew immediately that I wanted to make it…. Felt, embroidery thread, ribbon and filler combined and and slowly the family came to live …. Alice grew first, and then the Cheshire cat and after that the White Rabbit. Finally the playing cards because that’s part of the story too.

To be totally in the mood, I picked up the book from the shelf of my bookcase and read it again. And it remains a miracler that a book written in 1865 still can inspire so many people around the world. And really a must-read too, it is full of puns and filosofical musings.

 
Are you also a fan?

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Susan van der Zwaag - Sondeyker

  Eerlijk gezegd ben ik geen fan van Alice, heb het zelfs nog nooit klaargekregen om de film helemaal uit te kijken…máár je slinger is cute :), heel bijzonder lijkt me dat voor een groot fan als jou om deze nu in je huis te hebben hangen. Warme groetjes van Susan

 2. Angélique

  Ik moet je eerlijk bekennen dat alleen de titel bekend is bij mij, het verhaal ken ik niet, de figuren heb ik wel eens gezien, maar nog niet van vilt en als mooie slinger 😉
  Dat heb je heel leuk gedaan!

 3. Saskia

  Super!!!

  En ja, ik ben ook fan van Alice In Wonderland… heerlijk!!!

  Groetjes,
  Saskia

  (Ik zie het Poekie-logo op je blog staan, maar ik heb het project sinds begin dit jaar beëindigd… maar alvast bedankt :))

 4. Marianne haakt en naait

  Ik ben ook eigenlijk niet zo'n fan, maar dat maakt je slinger niet minder leuk. Hij is geweldig!!

 5. Alice

  Wat dacht je, natuurlijk een heeeeeele grote fan. Groetjes, Alice

 6. Miss Creatuurtje

  Ik ben absoluut fan van jouw slinger!

 7. BY JM

  De eerste film die ik ooit zag was…
  Drie keer raden!!!
  En ook de musical die K3 uit voerde vind ik geweldig!
  Ik mag die Alice wel.
  Je slinger is ook echt fantastisch!

 8. Dreamstuff

  Leuk al die verschillende reacties, ik ben vooral fan van het boek, maar de film met Johnny Depp als de Mad-hatter heb ik ook gezien. De verhaallijn is daarin toch heel anders dan in het boek. Wat mij in het boek aanspreekt is de fantasie wereld en de "non-logica" of juiste omgekeerde (kinder)logica….. Heerlijk!

Geef een reactie