Haas ei-warmer – Bunny egg-cosy

  • Bericht reacties:0 Reacties
Over een maand is het Pasen, dus tijd voor een Paasknutsel…
Van vilt maakte ik ei-warmers in de vorm van een haas. 

Vilt is makkelijk om te verwerken omdat het niet rafelt en niet afgewerkt hoeft te worden aan de randen.
Ik maakte een familie van bij elkaar passende kleuren. Leuk voor op de paasbrunch tafel.

Het patroon is makkelijk te maken. Zo ga je te werk: Teken rondom een ei een ovaal, neem genoeg ruimte, zodat het ei in de ronding past. Meet voor de zekerheid de omtrek van je eierdop en controleer of het patroon groot genoeg is. Het patroon moet minimaal de helft van de eierdop omtrek + 1 cm (voor de naad) groot zijn.

Teken een hoofd en twee verschillende oren op de ovaal. Als je voor beide zijden van het patroon de oren net een beetje anders maakt, dan verspringt het vanaf de zijkant gezien. Knip ook iets kleinere oren om de binnenkant te versieren.

Knip de patroondelen uit vilt. Je kan de patroondelen aan elkaar naaien met een naaimachine, maar ook met de hand, bijvoorbeeld met een festonsteek. De oren zijn hier versierd met borduurzijde in dezelfde kleur als het lint.

Versier de haas naar je eigen wensen. Je kan het rustig houden, maar ook helemaal los gaan met borduurzijde, kralen, lint en andere versiersels. Vergeet ook het oog niet, dat brengt de hazen tot leven.  Hier zijn kraaltjes gebruikt, maar dat kan ook met borduurzijde of ander materiaal. 

Met de creadames gingen we gisteren tijdens een “craftermorning” aan de slag met het patroon.

Je kan ook beide zijden van de haas van een andere vilt-kleur maken, zoals de andere dames hebben gedaan. De bovenste zijn met een festonsteek met de hand aan elkaar genaaid. 
It is almost Easter, so it is time voor an Easter craft idea.
I made bunny egg-cosies with felt. It is easy to make yourself. See above pictures. Use an egg and draw an oval around it. Measure the circumference of your egg-cup. The pattern should be at least the half of the circumfence + 1 cm extra for the seam. Draw a head and two different ears. If the ears are slightly different on each side, it more beautifull from the side. Also draw smaller ears to put inside. Cut the felt patternparts. You can sew them together with your sewingmachine or by hand. You can embellish them with all kinds of materials. Just the way you like it. Do not forget to make eyes, it brings the bunnies to life.

We used the pattern during a craftermorning yesterday. Above you see the other bunnies.

Geef een reactie