Gehaakte Groente tas – Crocheted Grocery bag

 • Bericht reacties:8 Reacties

In de kringloop vond ik een grote bol katoen in meerdere kleuren. Later las ik op internet dat het cakegaren heet, zo’n grote bol. 
Ik begon ermee te haken. Eerst wat stokjes voor de bodem en daarna met kettingsteken haakte ik in het rond tot er een netstructuur ontstond. De bedoeling was om een groentetas te haken, zo één die je makkelijk meeneemt naar de markt.
En dat is gelukt, af en toe een dubbele rand met stokjes om wat meer stabiliteit te geven en aan het einde maakte ik een handvat. Zo’n bol is best groot, dus er passen veel groente in de tas.

Door gewoon te starten en zien waar je uitkomt, kreeg ik het volgende resultaat:
I found a big ball of coton in the thrifstore. With different colours. I found out via the internet that it is called a yarn cake.
I started to crochet with it. First the bottom of a back with trebles or double crochets and after that chainstiches to make a kind of netting. Some places a double row of trebles or double crochets to give it some stability. At the end of the ball I made a handle with trebles of double crochets.
I just started and went with it. At the end is has become a big bag for a lot of groceries. Handy when you go to the farmers market.

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. blauwruitje

  Altijd handig zo'n tasje.

 2. Mariette

  Leuk hoor, ik heb een zwak voor verloopgarens en cakes. Deze bol geeft een mooie effect! Al met al een mooie tas die je vast veel gaat gebruiken.

  1. Dreamstuff

   Het was mijn eerste kennismaking met zo'n cake, smaakt zeker naar meer

 3. lien

  Wat leuk en volgens mij kan er heel veel in!

  1. Dreamstuff

   Ja, dat klopt, eigenlijk veel te veel 😉

 4. Sofie

  Heel handig, ik heb er ook al wat gehaakt, zo'n tasjes 😉
  Groetjes Sofie

 5. Marlies

  Door de bovenrand krijgt de tas stevigheid, mooi. Ik had je zaaikaarten nagemaakt en gisteren kreeg ik een foto dat er bloemetjes zijn uitgekomen. Zo leuk dat het gelukt is.

Geef een reactie