Vrolijk Pasen – Happy Easter

  • Post comments:6 Reacties
Vrolijk Pasen!
Happy Easter!

Voor het paasweekend een recept wat ik vorige week uitgeprobeerd heb: bananenbrood / cake

Ingredienten:
75 gram roomboter (zacht)
120 gram suiker
225 gram meel
1 theelepel bakpoeder
2 eieren
4 hele rijpe bananen
optioneel: een handje chocolade snippers

Smelt de boter, mix de meel, het suiker, bakpoeder en eieren in een kom. Prak de bananen en voeg het toe. Kneed met je handen goed door voor ongeveer 5 minuten. Je kan optioneel chocolade snippers toevoegen.
Vet een cakebakblik in of gebruik een bakpapier. Doe het deeg in het bakblik en bak het in de oven op een temperatuur van 175 graden tot het gaar is (ongeveer een uur).
Tip: gebruik hele rijpe bananen, eerder overrijp.

Je kan het koud of warm eten, met een laagje roomboter. Heerlijk voor de Paasbrunch.
Eet smakelijk!

For the Easter-weekend I have a receipt I made last week: bananabread / cake.

Ingredients:
75 g butter, softened
120 g sugar
225 g flour
1 teaspoon baking powder
2 eggs
4 really ripe bananas
optional: handful chocolate chips.

Melt the butter in a pan. Mix the sugar with the baking powder, flour and eggs together. Mash up the bananas and add to the mixture. Knead the mixture with your hands for about 5 minutes. You can optionally add chocolate chips. Grease a baking loaf tray with butter or use baking paper. Pour the mixture in the tray and put it into a hot oven, about 175 degrees celsius. Bake till it is cooked, for about one hour.
Tip: use really ripe bananas.

You can serve it cold or warm, spread a little butter over it. Good idea to serve it at an Easter brunch.
Bon appetit!  

Deze post heeft 6 reacties

  1. MiM

    Yum, klinkt goed! Leuk, die paasversiering! Fijne Paasdagen! Liefs MiM

  2. Janina - Elke dag zaterdag

    Datziet er heerlijk uit!!

  3. Janne

    Lijkt me lekker! Fijne paasdagen. x

  4. Susan van der Zwaag - Sondeyker

    Die ga ik zekers eens onthouden! Bij ons komt het jammergenoeg toch nog wel regelmatig voor dat er rijpe en uiteindelijk overrijpe bananen liggen. Heb ze de laatste keer maar gebakken en met jam op de boterham. Maar dit lijkt me ook heel lekker.
    Een heel fijn paasfeest! Warme creatieve groetjes van Susan

  5. Wieke van Keulen

    Dat klinkt heel erg lekker. Vroeger kreeg ik wel eens bananecake, die ik heerlijk vond. Nu kan ik zelf eens aan de slag. Dank. Prachtige paasversiering en je hazen zijn ook erg leuk. Groet, Wieke

  6. Yvonne

    Het ziet er bij jou heel gezellig uit deze Pasen! Leuke decoraties, ook die uit je vorige blogbericht.
    Fijne tweede paasdag gewenst!
    Groetjes van Yvon

Geef een reactie