Sjaal

 • Bericht reacties:12 Reacties
Het is hip en je ziet het overal, de speciale ‘netwol’ om met een paar steken een sjaal te breien. Het is simpel ook als je geen breister bent. Je hoeft alleen maar “insteken, omhalen en afhalen” te kennen.
Ik gebruikte dikke breinaalden en maar 6 steken. Je zigzagt van de ene naar de andere kant.
Je breit net zo lang totdat de bol op is en dan heb je een gedraaide sjaal.
Mijn moeder heeft ook helemaal de smaak te pakken. Ze maakte al meerdere sjaals; voor dansvriendinnen, familie, vrienden en een klein buurmeisje. En ook één voor mij, met een mooi wit franje randje.
Beide sjaals passen goed bij mijn nieuwe winterjas. Vind je ook niet?
It’s very popular in Holland at the moment. Special net-wool to knit a scarf. It is very easy to make. I used thick needles and only 6 stitches. You go back and forward untill the wool is used up. And then you have a curly scarf. My mom also discovered it. She has knitted several scarfs for dancing friends, relatives and the little girl next door. She also made one for me, with nice white edges.
Both scarfs fitt perfectly with my new wintercoat, don’t you think?

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. HOEPZIKA !

  Oh, dat doe je dus met speciale wol? Ik vond het al zo knap….

 2. Zaanse Zolder

  Helemaal leuk.
  Ik vind het er krap ingewikkeld uitzien trouwens, is vast nog niet zo simpel als je beschrijft.

 3. Dreamstuff

  @ zaanse zolder: het is echt niet moeilijk, je spreidt de draad uit tot een "netje" en je steekt onderin het netje om de 2,5 cm in, omhalen en af laten glijden. Je zal het niet geloven, maar ik heb hiervoor nog nooit gebreid…. echt waar!

 4. Linda

  Leuk,hè,ik heb er ook al diverse gemaakt van verschillend bandjesgaren en supersimpel.

 5. Listochek

  both scarfs very beautiful!but blue one my favoite:)

 6. Zaanse Zolder

  nou dat zou ik moeten kunnen 😉
  ik had dus ff niet in de gaten dat die draad al een netje is, ik dacht dat je dat ook al zelf gebreid had met een dunne naald hahahaha !

 7. lottebees

  Ik heb een poging gewaagd en mijn sjaal is enorm dik (wellekker warm) maar niet echt lang geworden. Ik ga toch eens kijken wat ik verkeerd gedaan heb (ik kan wel breien,maar gewoon enorm eigenwijs)

 8. Maaks-Els

  Ik heb deze wol vorige week ergens gezien, zoo moooi!! Maar ja, breien vind ik wel leuk maar niet leuk genoeg om het af te maken… Inmiddels ligt er al één sjaal van mij bij mijn moeder, zij maakt 'm af!

 9. Unknown

  Heel knap, ga meteen zelf wol bestellen heb er helemaal zin in. Ze zijn ook supermooi.

 10. copilarim

  Oh, i love the scarfs:D! And the special wool is really amazing:D

 11. Jolanda

  Ik wist niet eens dat ik zulke wol in huis had. Ziet er moeilijker uit dan dat het is. Alleen de eerste toer is wat lastig, opzetten daarin tegen weer heel simpel, maar als je eenmaal de eerste toer gedaan hebt, gaat het eigenlijk geheel vanzelf en zie je gelijk het resultaat. Zelf ben ik nu met een sjaal bezig van 20 steken.

Geef een reactie