Pudding

  • Bericht reacties:4 Reacties

Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt is het bij ons weer tijd voor zelfgemaakte pudding.

Ik maak vaak een mix tussen Gustard en Griesmeel pudding. Dit is het recept:

  • 1 liter melk
  • 75 gram griesmeel
  • 25 gram gustard
  • 75 gram suiker
  • zakje vanille suiker

Melk koken, overige ingredienten mixen, bij de bijna kokende melk voegen, goed roeren, wachten tot het kookt, zeer goed roeren (!), even laten doorkoken al roerend en klaar is de pudding. Nou,ja schenk het in de vorm of vormpjes en laat afkoelen. Ik dek het altijd af met een stukje plasticfolie zodat er geen vel ontstaat. Nadat het is afgekoeld in de koelkast zetten en dan is het echt klaar.

P.S.: Ik ben dol op de kleine minivormpjes van silicone (deze zijn van de Xenos) zo krijg je één persoons puddinkjes…

The days are getting shorter and the temperature is dropping, so it is time for homemade pudding.

Often I make a mix of gustard and grits. This is the recipe:

  • 1 litre milk
  • 75 grams grits
  • 25 grams gustard
  • 75 grams sugar
  • just a bit vanilla sugar

Boil the milk, mix the ingredients, ad the ingredients when the milk is almost boiled, stirr al lot! Let it boil a short while and keep on stirring. And it is ready! Not really ofcourse, pour it in the pudding mould and let it cool down. I always use some plasticsheet to cover it, it prevents the forming of a “pudding-sheet”. Put it in the fridge after cooling down, and than it is really ready.

P.S.: I’m fond of the mini silicone pudding moulds, you get one-person puddings.

Dit bericht heeft 4 reacties.

  1. Anoniem

    Oeh, jammie! Dat ga ik eens proberen. Bedankt voor je recept.

  2. Linda

    Ziet er prachtig uit maar helaas lust ik geen griesmeel,de heren in mijn huis wel dus misschien verras ik ze eens met een echte griesmeelpudding in plaats van die van Mona…..

  3. Kaatje Catootje

    Heerlijk….en ik heb nog zoveel puddingvormen liggen. Leuk idee voor in het weekend. Dank je wel voor't recept en een fijne dag.

  4. Anoniem

    Leuk idee om ze te mengen! Ik ga het uitproberen hoor. Dank voor het recept.
    Groetjes, Astrid

Geef een reactie