Kerstpost – Christmasmail

 • Bericht reacties:5 Reacties

Het is weer de tijd van het jaar om kerstkaarten te schrijven en te versturen. Wist je dat je met de postnl kerstzegel binnen Nederland tot 50 gram mag versturen? Hetzelfde als met 2 gewone postzegels dus.

Om die grammen niet onbenut te laten bedacht en maakte ik wat goodies om met een kerstkaart mee te sturen.

Een bekende in de papierliefhebbers wereld is een klein pakketje papierwaren, dit keer in het thema van kerst. Op een karton plakte ik gescheurde stroken muziekpapier over elkaar heen. Hierdoor ontstaan er ruimtes om kleine papierwaren zoals een sample van washitape, gestempelde afbeeldingen, postzegels of poezieplaatjes tussen te steken.

Ik stuur graag thee mee met een kaart en met de kerstzegels hoeven er dan geen extra postzegels op. Om de thee om te toveren tot een echt kerstcadeautje knipte ik kleine envelopjes uit kerstkarton. Naast het envelopje knipte ik ook een klein labeltje om over het label van de thee te plakken. Je vindt hier het patroon van de thee envelop. Er zijn twee varianten, afhankelijk van de print op het karton kan je zo de tekeningen juist doorlaten lopen. De envelopjes kan je beplakken met van alles, ook tekst.

Een andere bekende die je qua gewicht makkelijk kan meesturen is een boekenlegger. Van karton en geprint papier maakte ik er een paar. De toepasselijke quote vond ik het op internet en heb ik geprint in een favoriet lettertype.

Wanneer je een kerstkaart stuurt kan je ook direct een leuk versiert knijpertje meesturen, zodat de ontvanger de kaart daarmee kan ophangen.

Van karton en wat plaatjes knutselde ik deze kerstknijpertjes in elkaar

Een ander leuk item om mee te sturen met je kerstkaart zijn stickers. Met wat inkt, stickervellen en stempels maak je die makkelijk zelf.

Ben jij al begonnen met het schrijven van je kerstkaarten?

En heb je wat extra’s in de envelop gestopt?


It is that time of year again to write christmascards. In the Netherlands we have special christmas stamps and you may sent up to 50 grams with it (within the Netherlands). That is the weight were you normally have to put two stamps on.

To use these extra grams I made some goodies to put in the christmascard envelopes.

See above pictures. A very wellknown item for paperlovers is a pocket with paperitems. With torn strips of musicpaper I made such a pocket and filled it with small items like printed stamp images, a washitape sample, stamps and other paperstuff.

A teabag with favorite tea is also nice to include in mail. To make it a real present I made special envelopes to put the teabags in.

Above you see two types of pattern you can use. You find it here. Depending on the print you can make an envelope with the prints in the right direction.

Above you see also other items you can include in christmasmail. Like a handmade bookmark or special christmas pins. Such a pin can be used to display the card you sent. Another famous mailitem are stickers, you can easily make them yourself with coloured ink and stamps.

Have you allready written your christmascards?

And did you include extra’s?

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Mariette

  Dat ziet er geweldig uit, daar heb je veel tijd in zitten denk ik zo! Ik wist dat trouwens niet van die kerstzegels, dus bedankt voor de tip! Fijne dag!

  1. dreamstuff

   Ja, ik heb die 50 gram ook pas dit jaar ontdekt, schijnt al jaren zo te zijn

 2. J Schrover

  Wat mooi allemaal, zo kleurrijk en wat een ideeen en bedankt voor de tip
  Gr j.s

Geef een reactie