Aquamarkers

 • Bericht reacties:4 Reacties
– geen reclame! – 
Ik zag op het internet enthousiasme over de nieuwe aquamarkers van Decotime, te koop bij de Action. Ik kon het niet laten en kocht ze ook. Ze worden verkocht per tray van 12 markers gesorteerd op kleur. Ze kosten ongeveer 4 euro per tray, wil je alle kleuren dan kost dat 24 euro in totaal.
Een hele investering, maar ik heb geen spijt, lees hieronder waarom. 

Ik aquarelleerde in het verleden vaak en was benieuwd naar de markers en heb ze uitgebreid getest. Het verschil met alcohol markers is dat deze markers op waterbasis zijn, wat betekent dat je met water de inkt kan uit laten vloeien op papier. 
Ik begon met het testen van alle stiften door in vakjes kleur aan te brengen en vervolgens met water en een kwast dit te verdunnen. Zoals je hierboven kan zien waren sommigen goed oplosbaar en anderen niet. Sommige kleuren verdwenen bijna helemaal en andere hielden goed het pigment vast. 
Het maken van een dergelijke kleurkaart is handig als je de stiften later gaat gebruiken, op papier zie je de echte kleur die soms anders is dan de kleur van de dop. Zo weet je beter welke kleur je het beste kan gebruiken.

 
Ik begon met het inkleuren van gestempelde figuren. Zoals je kan zien kan je de kleur makkelijk verdunnen en hiermee kleuraccenten aanbrengen. 
Ik probeerde wat “achtergrondjes” te maken door te spatten en te verdunnen. 

Direct met de stiften tekenen en dit verdunnen met water gaf het volgende resultaat. 

Ik was benieuwd of je met de stiften een botanische aquarelleer stijl kan nabootsen. Ik tekende met potlood blauwe druifjes en een hommel en heb deze vervolgens ingekleurd en verdund met verf. 
Met de ingekleurde stempels en achtergrondjes maakte ik twee kaarten:
De tekeningen verfijnde ik met een permanent marker:
Algemene conclusie: Fijne stiften, als je snel iets wilt inkleuren is het makkelijker gepakt dan aquarelverf. Je kan de kleur makkelijk verdunnen met een waterpenseel. 
Zeer goed te gebruiken voor het inkleuren van stempels, het maken van achtergronden en dus een aanwinst voor het maken van kaarten, travel journaling en art journaling. 
Voor aquarelleren blijf ik liever verf gebruiken, want dat mengt mooier en het pigment valt op papier mooier uit elkaar. Voor kleine tekeningen zoals de hommel is het handig, de blauwe druifjes had ik met verf mooier van kleur kunnen voorzien.
Als je alle soorten kleuren wilt hebben, heb je alle trays nodig. Jammer dat er niet ook een tray is met verschillende kleurschakeringen. Veel van de stiften zal ik daardoor in de praktijk waarschijnlijk minder gebruiken. Er zijn ook kleinere verpakkingen, als je af en toe een kleur nodig hebt, dan kan je dat overwegen. Het mooie van de 12 stiften verpakking is dat het in een mooie tray zit, de trays kan je op elkaar klikken. 
Al met al vind ik het de investering dubbel en dwars waard, vooral ook door de prijs/kwaliteit verhouding. Andere aquarelstiften zijn vele malen duurder en niet veel minder in kwaliteit.  

– No advertisement! – 
I bought the new aquamarkers from Decotime at the action. You can buy them at trays of 12 colours in a particular colourrange. They come with a very good pricepoint. In the Netherlands they cost 4 euro’s for 12 markers. There are 6 different trays in total, so for 24 euro’s you can buy them all. 
I have tested them thoroughly. First tested all the 72 markers by colouring a section and dilute it with water. As you can see some are more transparent than others, some loose their pigment and others have a lot of colour. 
Above you see pictures of the other tests. I used the markers for colouring stamped images, making backgrounds, direct drawing and making some botanical drawings. 
My conclusion: very nice markers, considering the very good pricepoint! They are cheap in comparison to professional markers and the results are good. I’m glad I’ve bought them. If you want a brought range of colours you need to buy all the trays. One tray with different colours would be a good addition, so you do not need to buy them all. There are smaller boxes available in the shop, but they do not have the nice tray. You can click the trays together. 
I will use the markers for cardmaking and not for watercolouring. I think paint is a better option for watercolouring for you can blend the pigments better and they fall nicer apart on the paper when you use it in paintings. 

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. petronille

  Dankjewel voor je bericht. Ik ga eens een tray kopen om te proberen op stof. Voor 4 euro is dat goed te doen. Mocht het niks worden, nou ja, wie weet stort ik me nog eens op papierwerk….

  1. Dreamstuff

   @petronille: goed om te weten dat de aquamarkers juist oplossen in water, dus wellicht zijn alcohol basis stiften (met een zwarte buitenkant, ook van Decotime) een betere oplossing. De aqaustiften was je waarschijnlijk zo uit stof.

 2. Mariette

  Wat een leuke recensie, ik twijfelde er al over, ze zijn wel erg mooi en het resultaat vind ik super! We zien de resultaten vast nog wel eens voorbij komen op je blog!

Geef een reactie