tas – bag

 • Bericht reacties:11 Reacties

Voor de verjaardag van een vriendin maakte ik deze tas. Het is gemaakt van geplasticeerd katoen, dus ook goed bruikbaar in de regen.

Toen we in een stoffenwinkel waren liet ze duidelijk merken dat ze weg was van het stofje… dus vandaar de buitenkant. De binnenkant is gemaakt van Friese stof. Haar vader komt namelijk uit Friesland en met die ‘Pompeblêd’ heeft ze dus duidelijk een band. Aan de binnenkant zitten twee zaken, één met een rits en één met een elastiek sluiting. De band is verstelbaar, dus je kan hem zo lang maken als je zelf wilt.

Ik heb de tas aan de buitenkant expres rustig gehouden (de print is al druk genoeg) maar maakte er voor de gein wel een tashanger erbij.

I made this Dutch-bag for a friends birthday. When we were in a fabricstore, she sort of let me know that she really liked this fabric. It is plastified coton, so you can also use the bag in the rain.
The inside is made of “Friese” fabric. Friesland is a province in the northern part of Holland with an own language and Flag. The fabric is like the Friese Flag. My friend’s dad is from Friesland, so she liked this fabric too! The bag has two pockets (one with zipper and one with an elastic band) and I added two ornaments just for fun.

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Angélique

  Geweldig leuk geworden!

 2. Zaanse Zolder

  Een oer-Hollandse tas dus, leuk geworden !

 3. Wieke van Keulen

  Geweldig, deze tas; die combinatie Holland – Friesland is top. Nou daar zal ze blij mee zijn. Groet, Wieke

 4. Elizabeth

  leuke tas zeg! mooi patroontje ook.

 5. Frederika

  Een hele mooie hollandse tas.
  je vriendin zal er wel erg blij mee zijn.

 6. Poesie Oh Hi!

  Wat een geweldige tas! Love it!

 7. Unknown

  wat een prachtige tas, mooi model 🙂

 8. MiM

  Die is leuk! Ik ken die stof zonder geplastificeerd, nog nooit zo gezien. Heb je het zelf gedaan of de stof zo gekocht? Liefs MiM

 9. Createlas

  Op en top Hollands! Mooi gemaakt, vriendin kan tevreden zijn!

Geef een reactie