speldenkussen – pincushion

 • Bericht reacties:10 Reacties
Vorig jaar kocht ik een ‘electronisch’ naaimachine en bij de verkoop vertelde ze dat het beter is om een magnetisch speldenkussen niet direct in de buurt van de machine te gebruiken (ivm software). Maar steeds kwam de magneet dichterbij gekropen, want tja, je hebt graag de spelden dicht in de buurt….


Daarom maakte ik dit spelden kussen. Ik zag het op allerlei blogs, heb mijn machine opgemeten en het precies passend gemaakt van wat restjes stof. Het is eigenlijk simpel, een rechthoek waaraan je een band naait en de rechthoek vul je vervolgens met vulmateriaal. Ik naaide klitteband mee om het speldenkussen om mijn naaimachine vast te maken. Maar je kan ook elastiek gebruiken.
“De zuster van” heeft een handige tutorial op haar blog.

Last year I bought an ‘electronic’ sewing machine and the salesperson said that it is better not to use a magnetpincushion nearby. But the magnet crept nearer and nearer, because it is very easy to have the pins near your machine. So I made this pincushion. It is very easy to make. Make a rectangle and sew some band to it and fill it with filling material. I used left-over fabric. To fasten the pincushion to the machine, I sew Velcro to the band. But you can also use rubber-band.

“The sister of” has a very good tutorial on her blog.

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Jeanneke

  Ik heb dezelfde machine onlangs gekocht, mijn QRR, en ik was ook al tot de ontdekking gekomen, dat door zijn behoorlijke breedte speldenkussens een eind 'uit de grijp' staan :>)
  Dit is een geweldige uitkomst en ik ga er heel gauw ook een maken! De magneet laat ik lekker in de laala lalalala liggen.
  Bedankt voor je tip, een fijne dag gewenst en groetjes,

  Jeanneke.

 2. Tialda

  Van de magneet en dat het je machien kan ontregelen had ik nog niet gehoord. Daar zal ik eens naavraag naar doen.
  Wat een mooie praktische oplossing heb je gevonden!

 3. Mamanon

  Zooo geweldig zeg! Wat een uitvinding, ik ben hem altijd kwijt! Ik ga hem ook maken.
  Sinds kort zet ik ook een beslagkom naast mijn naaimachine… ieder draadje en restje stof gaat er in, ideaal!

 4. mieke

  Dat is een héel goed idee.

 5. Jos van Kloska! Creatief

  He, dat van die magneet kende ik inderdaad ook niet. Ga er denk ik ook maar zo eentje maken! Heb ook een speldenkussen voor om mijn pols, maar nadeel daarvan is dat de spelden er doorheen komen aan de onderkant als je niet oplet en dat voel je wel…

 6. MiM

  Super idee! Helemaal top! Liefs MiM

Geef een reactie