Boter, Kaas & Eieren / Tic-Tac-Toe

  • Bericht reacties:0 Reacties

Handgemaakte cadeautjes voor in de zomer boekswap. Op het strand jutte ik gelijksoortige schelpen. Na een uitgebreide wasbeurt werden ze met verf voorzien van een cirkel of een kruis. Met twee extra per spel, voor het geval er eentje zoek raakt. Een spel gemaakt van strandvondsten.

Om het spel te kunnen spelen heb je een ondergrond nodig. En als je het ergens naartoe wilt meenemen is een verpakking handig. Daarom maakte ik deze gevoerde zakjes van stof. Aan een kant zijn de lijnen genaaid om het spel mee te spelen. De stof versierde ik in de hoeken eerst met stempels en inkt speciaal voor stof. De schelpafbeeldingen zijn versierd met borduursteken en kraaltjes.

Voor als je samen in de trein zit of ergens aan het wachten bent. Een spel voor jong en oud op welke plek je ook bent.

En om in het zomerse thema te blijven maakte ik er bijpassende zonnebrilhoezen bij. Deze zijn ook versierd met schelpafbeeldingen en borduursels. De hoes is gewatteerd zodat de bril niet beschadigd. En de opening is voorzien van elastiek zodat de bril netjes binnen in de hoes blijft. Een mooie aanvulling voor in de strandtas.

Het was misschien qua weer niet zo’n mooie zomer dit jaar maar met deze knutsels breng je zelf de zon in huis.


Handmade gifts for the summer bookswap. I made these tic-tac-toe games or maybe you call it noughts and crosses. A simple game to play at the beach, in the train or when you are waiting somewhere together with someone.

I collected the shells on the beach and painted circles and crosses on them, after a good wash ofcourse.

To take the shells with you when you travel I made these bags. On one side lines are stitched to play the game. The corners are decorated with stamped shells, special fabric ink is used for that. Extra embroidery and beads were added.

A simple game made with beachfinds.

To stay in the summer theme I made these matching sunglasses cases. These are made with fabric with extra wadded lining to protect the glasses. For the opening elastic is used. The cases are also decorated with seashells.

We had a bit of a rainy summer this year, but with these crafts, I created a bit of sunshine inside.

Geef een reactie