Alter it August

  • Bericht reacties:2 Reacties

 

Een aantal jaren terug heeft Sew North (klik voor de blog) de maand augustus uitgeroepen tot “aanpas maand”. Het gaat om naar je kledingkast kijken en of je daar ongebruikte kledingstukken ziet die je met een aanpassing wel weer zou gaan dragen. Een soort van upcyclen van je eigen kledingkast. Het kan van alles zijn, pasvorm aanpassen, korter maken, helemaal verknippen tot iets anders, verven naar een andere kleur, etc. 
Dit jaar ook. Ten eerste heb ik een joggingbroek aangepast. Er was paspelband verwerkt van reflecterende stof. Dat maakte de broek zeer stug om te dragen en daarom hing hij in de kast. Ik heb de naden voorzichtig losgemaakt en het paspelband verwijderd. Daarna de naden weer aan elkaar met de lockmachine en nu zit de broek heerlijk!

Het paspelband heb ik opnieuw dichtgenaaid zodat ik het in de toekomst kan hergebruiken in een ander project. Bijvoorbeeld een tas. 
Als tweede paste ik een sjaal aan. De sjaal krulde aan de randen omdat ik geen averechtse steken aan het einde van iedere rij had gebreid. Typisch zo iets waar je steeds aan denkt wanneer je de sjaal aan de kapstok ziet hangen. Daarom hing hij meer aan de kapstok dan dat hij werd gedragen. 

Ik pakte de moed bij elkaar en haalde de hele sjaal uit…. Dat duurde op zich al een lange avond
En daarna breide ik een nieuwe sjaal met dezelfde wol. Nu wel met averechtse steken aan het einde van de rijen. Ik voegde ook witte en paarse strepen toe zodat hij wat fleuriger wordt. 
Aan de uiteinden haakte ik “sliertjes” waaraan ik kleine pompons bevestigde. 
Superblij met het resultaat. Ik ben klaar voor de herfst.
Heb jij in je kast ook kleding hangen die met een aanpassing wel gedragen wordt? Misschien een idee om dat uit te proberen. Het scheelt weer afval en een nieuwe aankoop.

A few years back SewNorth instruduced the Alter it August month. The idea is to alter clothes you do not wear in order to enjoy them again. Upcycle your own wardrobe. That means less waste and less buying new. 
And also this year I have altered clothes in august. Above you see the pictures of sweatpants where I have removed the rigid reflecting piping. After alteration it is comfortable to wear. 
I also altered a knitted scarf. For I didn’t purl some stitches at the end of each row, the scarf curled up. Thats why it hung more on the coatrack than that is was worn. I transformed the scard back to woolballs and knitted a new one. Adding white and purple… At the ends I crocheted strings and have attached little pompons. 
I’m happy with the result and will wear it more often. Ready for autumn.
Do you have clothes in your wardrobe that you do not wear? Maybe with a little bit of alteration you like them again. 

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. lien

    Lijkt me heerlijk als je zo handig bent om zelf dingen te herstellen. Leuke sjaal!

  2. Mariette

    Mooie klusjes zijn dat en die sjaal is wel een echte topper geworden!!

Geef een reactie