Recycle kousen – Recycle stockings

 • Bericht reacties:9 Reacties
Op sommige kerstkaarten schreef ik: “brei een eind aan 2014 en pak de draad weer op in 2015….” Dat heb ik zelf ook gedaan. De recycle kousen zijn af. In oktober startte ik ermee tijdens mijn “buy nothing new month”…. met restjes wilde ik sokken breiden, maar dan wel twee dezelfde… en omdat voor elkaar te krijgen heb ik steeds de restjes bolletjes gewogen en de helft gebruikt voor de ene sok en de andere helft voor de andere… En ik heb ze genummerd zodat ik makkelijk dezelfde volgorde kon aanhouden. 
En kijk naar het resultaat! Lijken ze niet sprekend op elkaar?
P.S.: ze zijn even groot (exact zelfde aantal steken), maar door het passen lijkt de ene wat groter dan de andere
On some christmas cards, I wrote: “knit an end to 2014 and pick up the thread again in 2015 ….” And i’ve done it myself. The recycle stockings are finished. In October I started it with leftovers during my “buy nothing new month”…. I wanted to knit socks with leftover wool that look the same…. and to get that done, I weighed the leftovers balls and used one half for one sock and the other half for the other … And I have numbered them so that I could easily follow the same order.
And look at the result! Don’t they look like twins to you?
PS: they are the same size (exactly the same number of stitches), but one appears bigger due to fitting than the other

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Frederika

  Ze zijn heel mooi geworden. Hier in Noorwegen worden heeeel veel sokken gebreid. Ik heb me er nog niet aan gewaagd. Wat ze doen om twee dezelfde sokken te krijgen is dat ze beide sokken gelijk op breien. (alleen een tip hoor, niet om betwetereig te zijn )

  groetjes Frederika

  1. Dreamstuff

   Bedankt voor de tip, goed idee! Als er een land is waar ze heel veel verstand van breien hebben, dan is het Noorwegen natuurlijk

 2. CarlaK.be

  oooh, dit zijn hele mooie sokken geworden, met een mooi verhaal !
  Liefs !

 3. Elfi

  Grappig, daar ben ik ook mee bezig, ik brei ze voor het eerst beginnend bij de teen, heb de bolletjes ook afgewogen.

 4. blauwruitje

  Wauw wat goed gelukt en zo kom je mooi van je restjes af!

 5. Sandy Cloots

  Schoon sokken, ik vind het al knap dat je kan breien en dan al dat telwerk er nog bij. Een goede start zou ik zo zeggen!

 6. Miss Mustache

  oh super die sokken! daar kan ik alleen nog maar van dromen hoor, van sokken breien, ik ben nog lang niet goed genoeg om daar al aan te beginnen. En ze zijn echt heel erg mooi hoor ondanks dat ze van "restjes" gemaakt zijn. Zou je niet zeggen!
  groetjes
  Miss Mustache

 7. lien

  Wat leuk dat jij in oktober the buy nothing new month had. Het is waar wat je zegt, je wordt je veel bewuster van dingen en het voelt gewoon goed om niets te kopen en toch te ervaren dat het weekend net zo leuk is. Ik kan me voorstellen dat ik ook na deze maand kritischer ga nadenken over elke aankoop!

 8. Abfabulies

  Ha, super! En een extra applaus voor het voorbereidende werk, wat een organisatie šŸ™‚

Geef een reactie