Zaadzakjes – Seed sachets

  • Bericht reacties:0 Reacties

Het is lente! Tijd om te zaaien. Hoewel je ook in andere jaargetijden kan zaaien wordt dat toch het meeste gedaan in de lente.

Daarom vind ik het leuk om in deze tijd zakjes zaad te verspreiden. Bijvoorbeeld bij een kaart als een uitgesteld bosje bloemen. En als je dan kiest voor open bloemen, die waar de insecten dol op zijn, dan help je ook mee aan de biodiversiteit. Zo zijn de bijen ook een beetje blij.

Een leuke verpakking voor de zaadjes maakt er een cadeautje van. Je kan van allerlei papier zakjes maken. Ik gebruikte hier pagina’s uit een boek en versierde de zakjes met postzegels en uitgeknipte prints.

Om het je makkelijk te maken heb ik er een printable van gemaakt. Het is gratis en je vindt het printbestand hier op de tutorialpagina. Zo maak je makkelijk de zakjes zelf.

Print de pagina, knip de zakjes uit, vouw de aangegeven randen en lijm het geheel tot een zakje. Vullen met zaad, vul de zaadgegevens in en het is klaar om weg te geven.

Bijvoorbeeld in een kaart. Als je er niet teveel gram zaadjes in doet, kan het samen met 1 postzegel verstuurd worden.

Je kan uiteraard ook zelf aan de slag gaan met papier, schaar,lijm en versiersels. Je kan de patronen gebruiken van de printable, of zelf een vorm uitknippen. Dit zakje maakte ik voor een jarige z’n 81ste verjaardag.

En je kan van bijna alles zakjes maken, zoals bijvoorbeeld van de donald duck. Leuk voor jonge zaaiers.

Succes met printen, vullen en versturen. Ik hoop dat de ontvangers er blij mee zijn en gaan zaaien, Zo verspreiden we samen het groen.


It is spring! Time to sow. Although you can sow during the whole year, the most busy sowing time is spring. That’s why at this time of year I like to surprise people with a sachet of seeds. You can add them to a card. It is a postponed bunch of flowers. When you use seeds of open-flowers, the ones the insects like, you also contribute to biodiversity.

I made sachets with bookpages and decorated them with stamps and cut-outs. I made a printable of it so you can make the sachets yourself the easy way. It is free and you can find it here on the tutorial page.

You can ofcourse also make the sachets yourself and decorate it with special things for the receiver. Like the 8 and 1 stamps (see picture above) for someone who turned 81.

Have fun with the free printable and make someone happy with seeds. Let’s spread some green together.

Geef een reactie