Gemberkoekjes – Gingercookies

  • Bericht reacties:4 Reacties
Ik combineerde allerlei recepten en kwam tot brosse gemberkoekjes (met lekker veel gembersmaak…) Voor de liefhebbers van gember!
Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks:
80 gr bloem
65 gr havermout
7 gr bakpoeder
2 gr zout (een mespunt)
40 gr roomboter
70 gr basterdsuiker
50 gr schenkstroop
2 eieren
40 gr gemalen nootjes (ik gebruikte allerlei soorten door elkaar)
4 gr gemberpoeder
Stukjes gekonfijte gember – naar smaak – hoe grotere gemberfan hoe meer stukjes….
Bereidingswijze:
Mix alle droge ingrediënten door elkaar. Verwarm de oven op 190 graden Celsius. Mix de zachte boter (of gesmolten) met de eieren tot een schuimige massa. Voeg de droge ingrediënten en de schenkstroop toe en mix door elkaar. Voeg de gemberstukjes toe en roer door elkaar. Schep met een klein lepeltje hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Let op: bij het bakken zetten ze uit, dus laat ruimte tussen de hoopjes. Bak in de oven tot ze goudbruin zijn (ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grote van de koekjes).
Eet smakelijk!
I combined all kinds of recipes and came up with these crisp ginger cookies.
For gingerlovers!
Ingredients for 20 pieces:
80 g flour
65 g oatmeal
7 gr baking powder
2 g salt (a pinch)
40 gr butter
70 gr caster sugar
50 gr treacle /  syrup
2 eggs
40 g ground nuts (I used all kinds mixed together)
4 gr ginger powder
Pieces of candied ginger – to taste – put more in if you are a big gingerfan….
Preparation:
Mix all dry ingredients together. Preheat oven to 190 degrees Celsius. Mix the softened butter (or melted) with the eggs to a foamy mass. Add the dry ingredients  and treacle syrop and mix together. Add the ginger pieces and stir to combine. Scoop with a teaspoon heaps batter on a lined baking sheet. Note: when baking they expand, so leave space between the piles. Bake in the oven until golden brown (approximately 20 minutes, depending on the size of the cookies).
Bon appetit!

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. petronille

    Ik hou niet zo van koekjes bakken, maar wel van gemberkoekjes. vroeger bakte een vriendin van mijn moeder gemberkoekjes voor ons. Dit zijn goede herinneringen.

  2. E Strea Chikitu

    ja lekker; ik houd van gember

    En van koekjes bakken! (of als de kinderen dat doen 😉

  3. blauwruitje

    Bakken vind ik enig en het klinkt lekker maar ik ben helaas niet zo'n fan van gember. Voor de liefhebber lijkt het me genieten.

  4. Anoniem

    Dochter en ik vonden ze zalig. Man en zoon waren wat minder enthousiast (maar houden ook niet zo van gember). Dus jij mag raden wie al die lekkere koekjes hebben opgesnoept 🙂 !!

    Groetjes, Astrid

Laat een antwoord achter aan petronille Reactie annuleren